0 (212) 571 5078
info@medicalengineering.com.tr

Merkezi Tıbbi Gaz Sistemleri

Medical EngineeringHizmetlerimizMerkezi Tıbbi Gaz Sistemleri

Sağlık kompleksleri, hastaneler, laboratuvarlar ve ar-ge binalarında kullanılan medikal gazların, emniyetli ve estetik bir şekilde dağılım ağı, tüplü hava santrallari, basınçlı hava santralleri, vakum santrali gibi santraller ile dağılımını sağlayan sistemlerdir.

Santraller; hasta yatak başı üniteleri, hasta konsolları, pendant kollar, bölge kontrol üniteleri, gaz prizleri ile birlikte bir sistemi oluştururlar.

Tüplü Santral (Oksijen, Azotprotoksit, Karbondioksit, Azot, Medikal Hava)

  • Otomatik Kontrol ve Basınç Düşürme Ünitesi
  • İkinci Seviye Basınç Düşürme Ünitesi
  • Acil Durum Manifoldu
  • Tüp Rampası
  • Rampa-Rampa, Rampa-Tüp Arası Esnek Bağlantı
  • Tüp Sabitleme Ünitesi
  • Görsel ve Duysal Alarm
  • Likit Oksijen Tankı Kontrol-Basınç Düşürme Ünitesi
  • Likit Oksijen Tankı Görsel-Duysal Alarmı

Vakum Santrali

  • Vakum Sistemi Rotatif Elektropompa Grubu
  • Bakteri Önleyici Filtre Sistemi
  • Elektrik Kontrol Paneli

Basınçlı Hava Santrali

  • Vidalı Tip Kompresör Grubu
  • Hava Kurutucu
  • Özel Basınç Regülatör Panosu
  • Filtre Zinciri
  • Elektrik Kontrol Paneli
  • Görsel ve Duysal Alarm
basınçlı hava santrali

Basınçlı Hava Santrali

Hasta Yatak Başı Ünitesi

İhtiyaç ve koşullara uygun, tek veya çift taşıyıcı raylar ile geliştirilebilen yoğun bakım tipi fonksiyonel sistemlerdir. Hasta yatak odaları ve yoğun bakım üniteleri için optimal çözümler üretilmektedir.

Üniteler ekstrüzyonla çekilmiş kenetli alüminyum profillerin bir araya getirilmesiyle şekillenmektedir. Farklı üretim ve boy seçenekleri mevcuttur.

Kolay ulaşılabilirlik istenen tüm bakım noktalarında kenetli kapaklar kullanılmaktadır.

Ünite boyunca EN normlarında imal edilmiş tüm aksesuarlar ile uyumlu, yatay üniversal  raylar bulunur.

Tasarım, tüm elektrik kabloları, iletişim hatları ve tıbbi gaz borularının dışarıdan görünmesine engeller, sivri köşeler gibi nedenler ile oluşabilecek hasarlara karşı korur. Elektrostatik toz boyalı, darbelere ve dezenfektanlara dirençli yapıdadır.

TS EN 60601-1, TS EN ISO 9170-1, TS EN ISO 7396-1, TS EN ISO 11197, TS EN 60598-1 standartlarına uyumlu üretim yapılmaktadır.

Hasta Konsolu

Bu özel ürün de bir çeşit sıva altı hasta yatak başı ünitesi olarak da düşünülebilir. Tasarım, tüm elektrik kabloları, iletişim hatları ve tıbbi gaz borularının dışarıdan görünmesine engeller, sivri köşeler gibi nedenler ile oluşabilecek hasarlara karşı korur. Elektrostatik toz boyalı, darbelere ve dezenfektanlara dirençli yapıdadır.

TS EN 60601-1, TS EN ISO 9170-1, TS EN ISO 7396-1, TS EN ISO 11197, TS EN 60598-1 standartlarına uyumlu üretim yapılmaktadır.

Pendant Kol

İhtiyaç ve koşullara göre, tek veya çift taşıyıcı kollar ile tek veya çift eklemli çeşitli boylardaki kollar ile geliştirilebilen hareket kabiliyeti yüksek sistemlerdir. Güçlendirilmiş taşıma kapasitesine sahip pendant kolun, nihai kullanıcının ihtiyaçları doğrultusunda, yaklaşık 340° rotasyon ayarı ile sınırsız farklı boyda konsol seçeneği  bulunmaktadır. Tüm eklemlerde, bakım gerektirmeyen, hassas rulmanlar ile kolay ve düzgün dönüş sağlanmaktadır. Hortum ve kablolar hasta ve hasta yatağının hareketleri ile paralel hareket etmektedir. Kolay ulaşılabilirlik istenen tüm bakım noktalarında kenetli kapaklar kullanılmaktadır.

hasta konsolu gaz prizleri bölge kontrol üniteleri

Hasta Konsolu, Hasta Yatak Başı Ünitesi, Bölge Kontrol Ünitesi

Tasarım, tüm elektrik kabloları, iletişim hatları ve tıbbi gaz borularının dışarıdan görünmesine engeller, sivri köşeler gibi nedenler ile oluşabilecek hasarlara karşı korur. Elektrostatik toz boyalı, darbelere ve dezenfektanlara dirençli yapıdadır. Raf kenarlarında, EN normlarında imal edilmiş tüm aksesuarlar ile uyumlu, dikey üniversal kanallar ve yatay raylar bulunur.

TS EN 60601-1, TS EN ISO 9170-1, T S EN ISO 7396-1, TS EN ISO 11197, TS EN 60598-1 standartlarına uyumlu üretim yapılmaktadır.

Bölge Kontrol Ünitesi

Acil durumlarda ve bakım sırasında bir bölgeyi ana sistemden izole edilmesini sağlayan, fiziksel gaz kesme noktasıdır. Üniteler tamamen gaz spesifiktir. Her hat ait olduğu gazı belirtecek şekilde markalanmaktadır. Servis Ünitelerinde kullanılan tüm vanaların her iki yanı TS EN ISO 5359’a uygun gaz spesifik NIST bağlantılarla donatılmıştır. Basınçlı gaz tesisatlarında NIST bağlantılar, normal halde gaz basıncı tarafından tutulan %100 sızdırmaz valflerle donatılır.

Üniteler sıva altı ve sıva üstü montaja uygun yapıdadır. Korozyona maksimum direncin sağlanması amacıyla arka plaka, duvar kalınlıklarına göre ayarlanabilir bir askı sistemiyle donatılır.

Gövde, alev söndürücü özelliğe sahip malzemeden imal edilmektedir. Ünitenin menteşeli kapağı kutu içine maksimum erişimi sağlamak amacıyla en az 90° açılabilmektedir.

Yan yana monte edilen üniteler  birbirlerinden farklı olan kilit/anahtar kombinasyonlarıyla çalışmaktadır. Ünite, içinde gaz birikmesine olanak vermeyecek şekilde tasarlanmaktadır. Üniteye ait tüm metal parçalar topraklanır.

İngiltere Sağlık Teknik Şartnamesi No.2022 (HTM2022) ve İngiltere Ulusal Sağlık Servisi – Medikal Gazlar için Model Mühendislik Spesifikasyonu C11’e, TS EN ISO 9170-1, TS EN ISO 7396-1 normlarına uygun dizayn ve imal edilmektedir.

Gaz Prizleri

Merkezi tıbbi gaz sistemindeki gazların gerekli hacimlere bakır borularla iletiminde kullanılan prizlerdir.

Gaz prizleri, gaz çıkışları için geri dönüşsüz akma vafli ve ısı-basınç altında yaptırılmış bronz metal parçacıklardan aşırı gözenekli ve asgari parça geçirgenlikli filtreye sahiptir. Gaz kaçağına karşı çift kademeli  emniyet sistemine sahiptir.

TS ENV 737-6 normlarına uyumlu olarak imal edilir.

Ankastre olarak duvara yerleştirilecek prizler metal destek levhalı anti-şok kutulardadır ve sıcak pres baskıdır. Priz kutularının ön yüzü anodize alüminyumdandır ve üzerinde beynelmilel gaz rengi, kimyasal sembolü ve adı yazılıdır.